Uw banner?

Voetbal op tv

De wereldkampioenschappen voetbal bewijzen iedere 4 jaar weer opnieuw dat voetbal veruit de populairste sport is en dat het voetbal een grote impact heeft op de wereld. Zo was het wereldkampioenschap van 2010 hier weer een uitstekend voorbeeld van. Weet je nog, dat wk in het uiterste zuiden van Afrika waar de Spanje net iets beter was dan ons Oranje. Waarbij de teen van Casillas het verschil bleek tussen een wereldkampioenschap en een tweede plaats. Deze finale zorgde in Amerika voor een record waar het nog steeds de best bekeken voetbalwedstrijd ooit is. Ook in Nederland deed dit wk het zeer goed met de kijkcijfers. De finale tussen Nederland en Spanje werd in Nederland door maar liefst 12.215.000 bekeken.

Nederlandse voetbalzender met laatste nieuws

Naast de mondiale voetbaltoernooien is er natuurlijk ook nog de Champions League. Helaas spelen Nederlandse clubs een steeds kleinere rol in het miljoenenbal, maar dat wil niet zeggen dat de kijkcijfers drastisch teruglopen. Zo had de finale van 2012 tussen Bayern München en Chelsea een kijkcijfers aantal van 2,5 miljoen Nederlanders. Natuurlijk hebben we ook onze eigen voetbalprogramma's en onze eigen voetbalcompetitie zoals De Eredivisie en het KNVB Bekertoernooi. Standaard zijn er twee zenders die zich hier op richten, daarbij komt nog een betaalzender die zich tevens richt op het voetbal.

Alle Eredivisie wedstrijden op Eredivisie Live

De in Nederland bekende voetbalzenders zijn RTL 7 en Nederland 3. Tussen deze twee zenders is een verdeling van rechten, zo is er bij RTL 7 voornamelijk Europa League en Beker voetbal te zien en hebben ze hun eigen praatprogramma genaamd Voetbal International. Op Nederland 3 is de NOS verantwoordelijk voor het voetbal. Ook deze zender heeft zijn praatprogramma met NOS Studio Voetbal en daarbij zendt het iedere vrijdag-, zaterdag- en zondagavond de samenvattingen van het voetbal uit. Ook de Champions League wedstrijden zijn in handen van de NOS. Wanneer je live wedstrijden wilt bekijken van de Eredivisie kun je terecht bij Eredivsie Live, de betaalzender. Ook is op deze zender allerlei buitenlands voetbal te zien en ook de wedstrijden in de Champions League, de Beker en de Europa League.

Artikelen

Voetbal International

Categorie: Voetbal+op+tv / 14-12-2012 11:27

Van orgine is Voetbal International een tijdschrift dat zich, zoals de naam al verklapt, bezig houdt met alles om het voetbal. Het tijdschrift bestaat al sinds 1965 en is sindsdien niet meer weg te denken. Op dit moment heeft het blad een wekelijkse oplagen van maar liefst 200.000 exemplaren. Het blad verschijnt iedere woensdag en naast het w

Lees meer...

Voetbal uitspraken

Categorie: Voetbal+op+tv / 14-12-2012 11:18

Daarnaast hebben we een aantal zeer bekende en vaak ook heel grappige uitspraken op een rijtje gezet. Sommige uitspraken stammen uit een ver verleden en worden nog steeds vaak gebruikt. Andere uitspraken zijn enkel om te genieten.

“Je moet schieten om te scoren.“
Een van de vele sublieme u

Lees meer...