Uw banner?

Internationaal vrouwenvoetbal

Geplaatst op: 14-12-2012

Het vrouwenvoetbal is in dezelfde tijd van de grond gekomen als de mannelijke versie van deze schitterende sport. Ondanks dat ook voor deze sport snel teams werden samengesteld en wedstrijden gespeeld, kon het niet aanhaken bij de groei die het mannen voetbal ingezet had. Nettie Honeyball was het die in 1894 als eerste een officieel vrouwenvoetbal team had opgezet. Ondanks alle moeite werd de sport niet ondersteund door de Britse voetbalbonden en werden de vrouwen niet serieus genomen.

Voetbal verbod voor Engelse damesvoetbalteams

Toen na een tijd de vrouwen op eigen houtje wedstrijden gingen organiseerde en het succesvolle team Dick. Kerr's Ladies een tour door Europa maakte kwam het vrouwenvoetbal dan eindelijk van de grond. Er bestond een tijd dat er bij een wedstrijd maar liefst 53.000 toeschouwers aanwezig waren. Alle moeite bleek voor niets want in 1921 verbood de Engelse voetbalbond het damesvoetbal. Even later werd het verbod doorgetrokken naar Schotland. De vrouwen lieten het hier niet bij zitten en bleven wedstrijden spelen bij voetbalclubs die niet bij de bond aangesloten waren en op rugby velden.

Het wereldkampioenschap werd georganiseerd

Het succesvolle vrouwenvoetbal WK van 1966 zorgde er mede voor dat er in 1969 de Women's Football Association werd opgericht. Pas 50 jaar na het verbod van 1921 werd het verbod in 1971 opgeheven en konden de vrouwelijke voetballers in ieder stadion spelen. Dit alles leiden tot een flinke groei van het vrouwenvoetbal en zo werd er in 1991 voor het eerst een officieel wereldkampioenschap gehouden in China. Dit was 61 jaar na het eerste officiële wereldkampioenschap voor mannen.

De top teams binnen damesvoetbal

Vooralsnog zijn de Verenigde Staten en Duitsland de meest succesvolle teams op de wereldkampioenschappen voetbal voor vrouwen. Beide teams hebben het wereldkampioenschap 2 keer gewonnen en beide werden 1 maal tweede. Daarnaast heeft Duitsland van de 10 Europese kampioenschappen er 7 als winnaar afgesloten. Ook op het gebied van de Champions League zijn het voornamelijk de Duitse teams die zich laten gelden. Daarnaast zien we een opkomst van het Franse Olympique Lyon. In Afrika overheerst het landenteam van Nigeria met 8 Afrikaanse titels.

Voetbal wedstrijd

Oefen jij je voetbal passes nu online met het spel voetbal wedstrijd? Het spel is te besturen aan de hand van je m meer

Voetbaltermen

Wellicht bent u er al bekend mee, maar toch hebben we even een aantal schitterende voetbaltermen op een rijtje gez meer

Nationaal vrouwenvoetbal

Anno 2012 is het vrouwenvoetbal nog steeds in groeiende sport, het zal nooit zo populair worden als de voetbalweds meer