Uw banner?

Nationaal vrouwenvoetbal

Geplaatst op: 14-12-2012

Anno 2012 is het vrouwenvoetbal nog steeds in groeiende sport, het zal nooit zo populair worden als de voetbalwedstrijden van de mannen. Toch is in heel veel landen het vrouwenvoetbal de belangrijkste teamsport voor vrouwen. Daar komt bij dat vrouwenvoetbal een van de enige teamsporten is met een aantal professionele competities.

Geschiedenis van vrouwenvoetbal

Voor de historie van het vrouwenvoetbal moeten we terug naar 1892. In Schotland Glasgow werd de allereerst officieële voetbalwedstrijd voor vrouwen gespeeld. Rondom de eerste wereldoorlog kwam de sport voor vrouwen pas echt van de grond, maar het kon de groei van het mannen voetbal nooit bijhouden.

Nederlandse vrouwen competitie

In de begin maanden werden er plannen gesmeden voor een Nederlandse vrouwenvoetbal competitie. FC Twente en SC Cambuur reageerde direct heel enthousiast, in een later stadium werden ook AZ, sc Heerenveen, FC Utrecht, Willem II en ADO Den Haag overtuigd en zo ontstond de eerste Eredivisie Vrouwen van de KNVB. De jaren erna stopte enkele ploegen en begonnen nieuwe ploegen zoals VVV-Venlo, Roda JC en PEC Zwolle. Eredivisie Vrouwen bleek nog steeds geen succes, de oorzaak hiervan leek voornamelijk te komen doordat topploegen Ajax en PSV niet deelnamen.

De start van BeNe League

In 2012 besloot de KNVB samen te gaan met de KBVB (Koninklijke Belgische Voetbalbond) op het gebied van vrouwenvoetbal. Dit zorgde ervoor dat Ajax, PSV/FC Eindhoven en FC Den Bosch zich alsnog zouden aanmelden. De samenwerking zal voor het seizoen 2012/2013 tot een heuse BeNe League betreffen. Voor de winter zal er een onderscheid gemaakt worden tussen Nederlandse en Belgische teams. Alle teams spelen tot de winter twee keer tegen elkaar. Na de winter worden er indelingen gemaakt waarbij de beste teams van Nederland in de BeNe League A uitkomen tegen de beste teams van de Belgische vrouwen competitie tot de winter. De lager geklasseerde teams van beide competities komen uit in BeNe League B.

Voetbaltermen

Wellicht bent u er al bekend mee, maar toch hebben we even een aantal schitterende voetbaltermen op een rijtje gez meer

Bwin poker: Win kaarten naar top voetbal wedstrijden

Poker fans opgelet. Bij BWIN kun je tot 7 April 2013 kaarten winnen voor Europese top wedstrijden door online poke meer

Worldcup 2010 gokkast

Voetbalfans staan erom bekend wel eens van een gokje te houden. Of het nu op de uitslag van een wedstrijd is midde meer