Uw banner?

Stadions

Geplaatst op: 14-12-2012

Iedere voetbalclub heeft een sportpark met stadion waar het haar thuiswedstrijden afwerkt. De geschiedenis van het voetbal heeft ons al vele stadions geboden met schitterende gebeurtenis, maar ook vele treurige gebeurtenissen hebben plaats gevonden in stadions. Denk bijvoorbeeld aan de stadionramp van 1989 in het Hillsborough stadion waarbij 96 Liverpool-fans omkwamen. Een recentere stadionramp is de ramp die plaatsvond in de Grolsch Veste, het stadion van FC Twente. Hierbij stortte een deel van het dakdeel in waar aan gewerkt werd. Er kwamen 2 mensen om bij de ramp en 15 mensen belanden in het ziekenhuis. De oorzaak van het instorten is niet bekend.

Het bekendste voetbalstadion van de wereld

Toch zijn stadions vooral mooi en gebeuren er magische dingen, spelen er de beste spelers van de wereld en genieten miljoenen toeschouwers ieder weekend van het voetbal. Het bekendste grote voetbalstadion is het Aztekenstadion in Mexico-Stad met 105.064 plaatsen, dit stadion moet het stadion Yuba Bharati Krirangan in Calcutta, India met 120.000 plaatsen voor zich laten. Het schitterende stadion waar FC Barcelona haar wedstrijden afwerkt genaamd Camp Nou biedt plaats aan maar liefst 98.772 toeschouwers en is hiermee het grootste voetbalstadion van Europa.

Renovatie van het Wembley Stadium

Het Wembley Stadium is van oorsprong een stadion uit 1923 maar is in 2007 volledig gerenoveerd en biedt plaats aan 90.000 voetballiefhebbers. Daarnaast is het stadion ook inzetbaar voor grote concerten. In het stadion speelt niet standaard dezelfde club zijn voetbalwedstrijden, maar gaat het Engelse voetbalelftal het veld op. Een favoriet van vele voetballiefhebbers is het voetbalstadion Signal Iduna Park van Borussia Dortmund. Dit stadion staat beter bekend als het Westfalenstadion en heeft ruimte voor 80.552 toeschouwers. Het sfeervolle stadion is gebouwd in 1974.

Voetbal International

Van orgine is Voetbal International een tijdschrift dat zich, zoals de naam al verklapt, bezig houdt met alles om meer

Worldcup 2010 gokkast

Voetbalfans staan erom bekend wel eens van een gokje te houden. Of het nu op de uitslag van een wedstrijd is midde meer

Voetbal wedstrijd

Oefen jij je voetbal passes nu online met het spel voetbal wedstrijd? Het spel is te besturen aan de hand van je m meer