Uw banner?

Voetbal uitspraken

Geplaatst op: 14-12-2012

Daarnaast hebben we een aantal zeer bekende en vaak ook heel grappige uitspraken op een rijtje gezet. Sommige uitspraken stammen uit een ver verleden en worden nog steeds vaak gebruikt. Andere uitspraken zijn enkel om te genieten.

“Je moet schieten om te scoren.“
Een van de vele sublieme uitspraken van Johan Cruijff in zijn tijd. Naast deze schitterende uitspraak kwam Johan Cruijff ook met de uitspraak: “Ieder nadeel heb z'n voordeel” en “Als wij de bal hebben, dan kunnen zij niet scoren”. Ook kwam Johan Cruijff met de zeer wijze uitspraak: “Bij voetbal is het heel simpel, je bent op tijd of je bent te laat. Als je te laat bent, moet je zorgen dat je eerder vertrekt.”

“Zijn jullie nou zo dom of ben ik nou zo slim?“
Louis van Gaal, nog een persoonlijkheid met geweldige uitspraken. In een persconferentie zette Louis Ted van Leeuwen op zijn plek met een schitterend staaltje woorden kunst. Inmiddels is het filmpje immens populair.

“Hey Marco bedankt hé, pannenkoek!”
Nadat Marco van Basten een periode afsloot bij het Nederlands Elftal en hoofdtrainer zou worden bij Ajax, werd er veel van de voormalig topspits verwacht. Ondanks de grote zak geld die Marco van Basten tot zijn beschikking had, bleek het vooralsnog geen groot succes. Toch sloot Ajax de eerste seizoenshelft af met een 2de plaats waarbij het 3 punten achterstand had op nummer 1 AZ. Toen Ajax na de winterstop in 4 wedstrijden slechts 1 punt behaalde was het voor een toeschouwer meer dan genoeg. Direct na de laatste van de 4 dramatische wedstrijden riep ene toeschouwer recht in de camera in gesprek met Marco van Basten: “Hey Marco bedankt hé, pannenkoek!”. Daarbij kwamen de teksten als weg kampioenschap, weg derde ster. Ajax sloot het seizoen af zonder Marco van Basten die na een 6-2 verlies tegen PSV en 4-0 verlies tegen Sparta zijn functie ter beschikking stelde 1 wedstrijd voor het eind van het seizoen.

“Voetbal is oorlog!”
De toepasselijke woorden van De Generaal na de wedstrijd tussen Nederland en Brazilië op het WK van 1974. De Braziliaan speelde alsof het oorlog was en wisten Nederland op geen enkele manier af te stoppen behalve met de harde hand. Een schandelijke overtreding van de Brazilianen op Johan Neeskens wordt nog steeds zeer goed herinnert uit deze wedstrijd.

“Kein geloel, fussbal spielen”
Een bekende uitspraak van de meester Ernst Happel was “Kein geloel, fussbal spielen”. Ernst Happel was een succesvolle coach met onder andere het behalve van de Europacup 1 met zowel HSV als Feyenoord. Daarnaast bereikte Ernst Happel met Oranje de finale van het WK 1978, won hij met Club Brugge drie landstitels op rij en verloor hij met de Belgen twee Europese finales. Met de uitspraak doelde de meester op hetgeen dat het niet ging om woorden maar om daden. Na zijn overlijden in november 1992 werd het nationaal stadion van Wenen omgedoopt to het Ernst Happelstadion.

“Ik mikte op het reclamebord maar hij ging er aardig in”
Een filosoof van de laatste tijd die altijd uit de hoek komt met schitterende teksten. Daarnaast is het nooit een topvoetballer geweest maar zijn er voldoende toppers die de inzet en kracht van Sjaak Polak zouden willen beheersen. Een van de vele schitterende uitslagen van Sjaak Polak kwam voort uit het doelpunt dat hij scoorde voor Sparta tegen ADO Den Haag. Van grote afstand schoot Polak de bal er schitterend in, vervolgens beweerde hij dat ie op het reclamebord mikte. Andere schitterende uitspraken van Sjaak Polak waren de toppers zoals “De gele kaarten komen tegenwoordig met de post”, “we zijn gewoon eh.. met de broek naar beneden en een volle hand erop. Ja en dat is niet fijn hoor”, “ik vroeg de scheidsrechter: weet je zeker dat ik naschop? Want als ik naschop staat hij niet meer op”. Misschien wel de mooiste uitspraak van Sjaak Polak blijft toch de uitspraak die hij ons gunde na de vraag of hij wel vaker clubtopscoorder is geweest: “Of ik het nou ben, of Haris of Pietje Puk of dat de materialenman hem binnen schiet, het belangrijkste is, wie hem dan ook maakt, dat we punten halen”.

“Ik heb veel uitgegeven aan alcohol, vrouwen en snelle auto's. De rest heb ik gewoon verbrast.“
Mogelijk een van de beste voetballers aller tijden die veelte vroeg zijn carrière moest beëindigde omdat hij verslaafd was aan de donkere kant van het geld verdienen. George Best was een levende legende toen hij deze uitspraak deed. Een legende zal hij altijd blijven.

Voetbaltermen

Wellicht bent u er al bekend mee, maar toch hebben we even een aantal schitterende voetbaltermen op een rijtje gez meer

Make The Finals - voetbal weddenschappen

Met Make The Finals heeft het bekende 888 casino een zeer leuke game voor de voetbal fans in zijn spellen assortim meer

Bwin poker: Win kaarten naar top voetbal wedstrijden

Poker fans opgelet. Bij BWIN kun je tot 7 April 2013 kaarten winnen voor Europese top wedstrijden door online poke meer